10/28/2009

Once upon a midnight dreary...

Próbáljuk meg magyarul, hátha sikerül. ... ... ...Egy.értelmes.szó.nem.jut.az.eszembe. Egy értelmes gondolat, amivel kezdeni lehetne, és már automatikusan váltanék is angolra. De miért? (Mert véd és eltakar.) - Mekkora hülyeség. Bármit is csinálok, magyarul mindig hatásosabban érinti a szívemet bármilyen szó, mint akármelyik másik nyelven. Hiába...mégis csak az anyanyelvünkön tanulunk meg élni. :) 
Tényleg gondolkozóba estem, mit mesélhetnék és miközben a körömlakkom maradványait kapargatom le (és egy gyilkos légy bele szállt a fájdalomcsillapítóval meghintett teámba) észreveszem, hogy már a harmadik szál cigimet szívom, mióta belekezdtem a nagy kitálalásba. Annyira lesz nagy, amennyire az agyam felfogja, amit ő itt belül érez, hiszen tudtommal inkább csupa-lélek vagyok, mint racionális. 
Volt egy Into the Darkness és egy Gyöngyvér. Mindkettő után úgy csorgattam a nyálam, mint kutya a csont után, és mindkettő elmúlt. Miért múlik mindig minden olyan gyorsan el? Szenvedsz hónapokat, hogy végre ott legyél és aztán huss. Gyöngyvér őszi turné lemondva. Tehát a tél minden szempontból igencsak beköszöntött. Pár nap múlva még járunk egy szellemtáncot, aztán decemberig csend legyen! Burkolózz jégbe, ködbe és zúzmarába. Ez lesz. És gyertyalánggal és forralt borral metsd magad a fagyhaláltól. :) A tél, kérem szépen, igenis gyöngyörű! Mindig megtanít arra, hogy a legnagyobb hidegeket is túléled. Vele együtt a mániás depressziódat is, amit az életed sikeresen vegyített a sociofóbiával. De nem félünk. Felismertük és ez jó. Bár nem hiszem, hogy a hirtelen düh- és pánikrohamokon ez sokat változtat, mégis talán könnyebb lesz még azelőtt elfojtani a robbanást, mielőtt szétterjedne a vérben. Kisebb robbanásokat csinálni. A mélyből kicsit magasabbat, a magasból kicsit mélyebbet varázsolni. És kimondani azt, ami fáj. Megmozdulni. Önmagamnak lenni. Utánozhatatlanul, istenigazából önmagamnak


"A hazug élet legszörnyűbb átka, hogy kilopja mindenből a valóságot, a tartalmat, ami körülöttünk van, és amit az ég lelkünk táplálékául és öröméül alkotott. Aki hazugságban él, annak az egész világ hamis, semmivé zsugorodik a kezében."


ps. I am a pro at writing in Hungarian! :)

2 comments:

Anonymous said...

Im gonna be ur guru

Anonymous said...

jo kezdet